-
Rolety rzymskie – co warto o nich wiedzieć?
-
Poradnik wyboru sitka do maszynki do mięsa: Dopasuj je do swoich preferencji
-
Różne typy blach na pizzę
-
Gdzie najczęściej wykorzystuje się szafy przelotowe?
-
Dlaczego umywalka przemysłowa ze stali nierdzewnej sprawdza się najlepiej?
-
Jaką szafę chłodniczą gastronomiczną warto wybrać?
-
Kuchnia w stylu skandynawskim
Wnętrza urządzone w stylu skandynawskim cechują się minimalizmem, przestronnością i wykorzystaniem naturalnych materiałów. Nie bez powodu jest to obecnie jeden z najpopularniejszych trendów w dekorowaniu wnętrz – pomieszczenia w stylu skandynawskim są nowoczesne i wygodne, a jednocześnie przytulne. Jak urządzić kuchnię w stylu skandynawskim?
-
Dlaczego warto kupić dzbanek na herbatę z podgrzewaczem?
Kto nie lubi zacząć dnia, od ciepłej, aromatycznej i działającej na zmysły herbaty? Problem jednak pojawia się wtedy, gdy miłośników takiego naparu jest przy stole nieco więcej, przez co ciągłe wstawanie i parzenie nowych herbat, może być męczące. Dla właśnie takich sytuacji powstał dzbanek na herbatę z podgrzewaczem. Proste i skuteczne rozwiązanie, pozwalające cieszyć się gorącą herbatą…
-
Stojak na deski, czyli sposób na funkcjonalne wyposażenie kuchni
Odpowiednia aranżacja przestrzeni kuchennej ma istotny wpływ na przyjemność płynącą z przyrządzania posiłków. Wśród podstawowych elementów wyposażenia można wyróżnić deski do krojenia, których właściwe przechowywanie pozwala oszczędzić miejsce na blacie. Z pomocą przychodzą profesjonalne stojaki gastronomiczne, będące gwarancją ładu i porządku.
-
Na co zwrócić uwagę wybierając piece konwekcyjno parowe?
Na półkach sklepowych dostępnych jest bardzo wiele pieców konwekcyjno parowych, dlatego też tak wiele osób może mieć duży problem, aby wybrać najlepszy sprzęt do lokalu gastronomicznego. Przy zakupach należy zwrócić uwagę na kilka kluczowych elementów, które dokładnie opisano w niniejszym artykule.